hst2

BLOG

RIBBESTÆNGER - SPECIFIKATION OG ANVENDELSE

Metalprodukter er meget udbredt i mange sektorer. Efterspørgslen efter produkter i forskellige former, størrelser eller tykkelser har ført til fremkomsten af ​​nyere og nyere former for metalprodukter. Et af de ofte anvendte metalprodukter er ribbestænger. Deres største fordel er deres høje modstandsdygtighed over for skader og deformationer, hvorfor de ofte bruges i bygge- og anlægssektoren.

Karakteristik af ribbestænger

Ribstænger er lavet af armeringsstål, dvs. kulstofstål. Det er et materiale af høj kvalitet, der har mange positive kvaliteter. Først og fremmest er ribbet stænger præget af høj modstandsdygtighed over for mekaniske skader, takket være hvilke de er meget anvendte i konstruktionen. De bruges mere præcist i bygningskonstruktioner og også til at styrke beton.

Stængerne er fremstillet med henblik på høj udnyttelse, og derfor er de godt tilpasset til høje belastninger. Hvad mere er, takket være det specialiserede maskiner, kan ribbestænger og andre metallurgiske produkter behandles på en sådan måde, at produktet tilpasses til brug i overensstemmelse med dets tilsigtede anvendelse. Selvom meget afhænger af den specifikke stålkvalitet, er de ovennævnte egenskaber blandt de vigtigste træk ved ribbestænger. 

Anvendelse af ribbestænger

Som det kort blev nævnt i karakteriseringen: ribbestænger bruges hovedsageligt i byggebranchen. Disse stænger bruges bl.a. til at opføre armerede betonkonstruktioner og til at styrke betonstrukturer. Forstærkning af beton med ribbestænger gør strukturen mere stiv og modstandsdygtig over for forskellige typer skader. Dette er imidlertid ikke den eneste anvendelse af ribber. De bruges også til at fremstille stålkonstruktioner såsom balustrader, porte eller hegn.