hst2

BLOG

ALT OM METALPLADE FORBRÆNDINGSPROCESSEN

Metalpladebrænding handler om at overvinde materialets sammenhængskraft. Et andet udtryk for denne proces er skæring af metalplader. Der er flere metoder til at brænde metalplader. Valget af en bestemt skæremetode afhænger af pladetypen, dens tykkelse, det resultat, vi ønsker at opnå, og den efterfølgende anvendelse af materialet. Hvad er pladeforbrændingsprocessen? Hvilke skæremetoder skelner vi mellem, og hvordan adskiller de sig?

Laserskud

Processen med laserskæring af metalplader består i at fokusere laserstrålen på et lille område af den. Energistrålen skabt på denne måde gør det muligt at brænde metalpladen ved at smelte, samtidig smelte og fordampe eller smelte og brænde materialet. Laserskæringen finder sted i nærværelse af ledsagende gas, der virker koaksialt til laserstrålen og blæser biprodukter, der er resultatet af forbrændingsprocessen fra skæregabet. De innovative laserskæresystemer, som vores firma bruger, muliggør nøjagtig og præcis skæring af ikke kun komplekse former i enhver størrelse, men også små huller i tykke plade. Denne fyringsmetode bruges oftest til bløde plade op til ca. 30 mm tykke. Selve processen er ikke hurtig nok, men det giver mulighed for præcise konturer og glatte kanter. Som et resultat kræver de færdige produkter ikke yderligere behandling. Desuden er laserskæring en pålidelig, gentagelig og automatisk proces, fordi laseren efter passende programmering klipper identiske elementer uden vedligeholdelse. Den høje effektivitet ved laserforbrænding er også forbundet med den maksimale anvendelse af et givet materiale og en lille mængde affald.

 

Brænder med gas

Den mest populære og den ældste metode til at brænde tykke ark er at skære med en iltbrænder. Den største fordel ved denne teknik er evnen til at skære selv en meget tyk metalplade. Oftest anvendes denne metode imidlertid til metalplader med en tykkelse på 25 til 300 mm. Selve processen involverer opvarmning af materialet til en meget høj temperatur, hvilket gør det muligt at brænde det inden for den angivne sti. Som et resultat af forbrændingen dannes flydende oxider, som fjernes under tryk med en kraftig gasstrøm. Passende placering af iltbrænderen muliggør en perfekt vinkelret skæreflade, så arket kan bruges på mange måder uden behov for yderligere behandling. Den store fordel ved gasskæring er muligheden for at bruge flere lommelygter på samme tid, hvilket markant øger arbejdseffektiviteten og en relativt lav pris på forbrugsvarer.

Plasma brændende

En anden metode til at brænde metalplader er at skære med en plasmabue, der dannes mellem materialet og elektroden. Det består i at smelte og derefter skubbe metal ud fra skærehullet med en plasma-lysbue. Plasmaafbrænding bruges til bløde og relativt tynde ark med en tykkelse på 6-40 mm. De største fordele ved denne metode er brugen af ​​en meget høj strømhastighed, der giver mulighed for meget hurtigere skæring end i tilfældet med gasmetoden og et lille skærehul. Kantkvaliteten er dog ikke så høj som med andre skære teknikker, så materialet kræver yderligere behandling. Plasmaafbrændingsudstyr er også relativt dyrt, men prisen modregnes af høj effektivitet.